még karácsonykor jártam Israelben, amikor is végkép szerelembe este a közel keleti gasztronómiával. a menta-petrezselyem-koriander bermuda háromszögében úgy vesztem el, mint kisdiák a kétismeretlenes egyenletben. teljesen odavagyok érte, ez nem kérdés.
mivel napok óta a május novemebert játszik, úgy gondoltam, hogy eljött az ideje nyarat idézni - hátha az időjárás is észreveszi magát.
hozzávalók
mivel napok óta a május novemebert játszik, úgy gondoltam, hogy eljött az ideje nyarat idézni - hátha az időjárás is észreveszi magát.
hozzávalók
- 1 hatalmas csokor petrezselyem
- 1 csokor menta
- 1 csokor koriander
- 1/2 citrom leve
- 1 csomag újhagyma
- 10-15 szem koktél paradicsom
- 2 kis cukkini
- 1 sárga kaliforniai vagy kápia paprika
- 1 piros kápia paprika
- 6-7 szem datolya
- olivaolaj
- 1,5 bögre kuszkusz
- 3 bögre víz
- só
- bors
- olivaolaj
a vizet felforralom. a a kuszkuszt egy nagy salátás tálba öntöm, sóval, 2 evőkanál olivaolajjal összekeverem, majd hozzáadom a forró vizet, alaposan elkeverem, és lefedem. minimum tíz percig hagyom állni. a zöldfűszereket, pici sót, a hagymát és a citrom levét pici olivaolajjal összeturmixolom, amig egy sűrű zöld krémet nem kapok, majd hozzákeverem, a kuszkuszhoz. a cukkinit apró kockákra vágom, és kevés olajon megpirítom, majd az össszes többi hozzávalót is apróra kockázom, és együtt a kuszkuszhoz keverem. 2-3 de inkább több órát hagyom a hűtőben összeérni. kismókuok magában is ehetik, nagymókusok kebabhoz is tálalhatják.
No comments:
Post a Comment