újkrumplis madars curry
hozzávalók
- ½kg ujkrumpli
- 1l 3,5 % tej
- 15 gramm szárított papaya
- 1 ázsiai citromfü
- 2 dl joghurt
- 1 kis doboz sürített paradicsom
- 1 kg friss paradicsom vagy 2 doboz konzerv hamozott paradicsom
- cc 2cm hosszú gyömbér / 1 kiskanál gyömbér krém
- 2 evöknaál ecet
- só
- 2 kis friss chili paprika - zöld
- madaras curry füszerkeverék
- 4 db száritott paradicsom
- 2 kis salotta hagyma
- 10 dkg vaj
a tejet egy lábosban felforralom. amikor forr hozzádom az ecetet, megkavarom. a kicsapódott tejet, egy szüröbe rakott tiszta konyharuhán át leszüröm, alaposan kicsavarom a konyharuha segítségével belölle a felesleges vizet, és hagyom hülni meg csöpögni.
a vajat megolvasztom egy nagyobb labosban. a hagymát és az ázsiai citromfüvet egészen apróra vágom, és a forró vajhoz adom. a gyömbért belereszelem, ha krém, akkor csak simán azt is hozzádom a hagymához és citromfühöz. a szárítt paradicsomot ollóval a la´bosba aprítom, és hozzádom a szárított gyümölsoket is. a krumplit is apróra vágom, cc 1x1es kockákra, és a hagymás keverékkel pirítom kicsit. a paradcsiomokat negyedkbe vágom, a sürített paradicsomot kis vízzel felhígítom, és azt is a többihez adom, majd lefedem, és cc 40 percig lassú tüzön puhára fözöm az egészet. amikor már a krupmli puha a kész túrót (magyarul panirt) belemorzsolom, az finomra vágott chilivel együtt és kis joghurttal összeforralom. naannal tálalom, de rízzsel is jó. én most épp összeturmixoltam, de nem muszáj. a fözési idöt le lehet csökkenteni, és kicsit variálni az ételen, ha a krumplit a fözés elött sült krumplinak megsütjük, és úgyis tuti. akkor egyáltaln nem kell turmizolni.
a vajat megolvasztom egy nagyobb labosban. a hagymát és az ázsiai citromfüvet egészen apróra vágom, és a forró vajhoz adom. a gyömbért belereszelem, ha krém, akkor csak simán azt is hozzádom a hagymához és citromfühöz. a szárítt paradicsomot ollóval a la´bosba aprítom, és hozzádom a szárított gyümölsoket is. a krumplit is apróra vágom, cc 1x1es kockákra, és a hagymás keverékkel pirítom kicsit. a paradcsiomokat negyedkbe vágom, a sürített paradicsomot kis vízzel felhígítom, és azt is a többihez adom, majd lefedem, és cc 40 percig lassú tüzön puhára fözöm az egészet. amikor már a krupmli puha a kész túrót (magyarul panirt) belemorzsolom, az finomra vágott chilivel együtt és kis joghurttal összeforralom. naannal tálalom, de rízzsel is jó. én most épp összeturmixoltam, de nem muszáj. a fözési idöt le lehet csökkenteni, és kicsit variálni az ételen, ha a krumplit a fözés elött sült krumplinak megsütjük, és úgyis tuti. akkor egyáltaln nem kell turmizolni.
No comments:
Post a Comment