hozzávalók
- 1 kissebb sütötök
- 1 sárgarépa
- 1 kissebb fehérrép
- 1-4 fej zeller
- 1 nagy fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- só
- bors
- 1 evőkanál hot curry pouder (green cousin márkájú a Culinarisból)
- 1/2 teáskanál chili
- 1 doboz kókusztej konzerv
- 2 dl főzőtejszín
- 4 dl zöldség vagy húsleves (lehet kockából is)
a felkockázott zöldségeket, a finomra vágott hagymát és gyömbért és az egész fokhagyma gerezdeket egy serpenyőben megpriítom, majd puhára párolom. ez azért fontos, hogy a zöldségek szépen karamellizálódjanak, ezzel adva meg a leves ízét. amikor már puhák egy fazékba öntöm a keveréket, fűszerezem, kicsit tovább pirítom, majd hozzáadom a kókusztejet, az alaplevest és a tejszínt, összeturmixolom és felforralom. nem egy wasistdas. cserébe finom.
1 comment:
Kedves Gasztroblogger!
A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.
Post a Comment