amit nem biztos, hogy helyesen írtam le.
mostanában a savanykásízekbe vagyok beleörülve. elégge komolyan. amiben nincs citrom, vagy ecet, szinte szóba sem jöhet. ez a raguleves, nem igazi raguleves, mert ugye nincs benne hús, ami a ragulevest ragulevessé teszi. viszont finom, és csípös, hideg napokon igazán felmelegít. (itt, Dániában, ahol átmenetileg táborozom, ilyenek vannak most)
eredetibb recept nyilván van valahol a világ(háló)on, de ez egy saját fejlesztés.
hozzávalók
mostanában a savanykásízekbe vagyok beleörülve. elégge komolyan. amiben nincs citrom, vagy ecet, szinte szóba sem jöhet. ez a raguleves, nem igazi raguleves, mert ugye nincs benne hús, ami a ragulevest ragulevessé teszi. viszont finom, és csípös, hideg napokon igazán felmelegít. (itt, Dániában, ahol átmenetileg táborozom, ilyenek vannak most)
eredetibb recept nyilván van valahol a világ(háló)on, de ez egy saját fejlesztés.
hozzávalók
- 1/2kg csiperke gomba
- 3 közepes sárgarépa
- 1 kis fehérrépa
- 1/2 fej kis zeller
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 kisebb krumpli
- 2 marék zöldborsó
- só
- bors
- 2 evökanál olaj
- tárkony
- ecet
- joghurt/kefír
- citrom
amikor az összes zöldség puha, hozzáadom a joghurtot/kefírt, esetleg utánsózom és persze borsozom.
forrón tálalom kis extra joghurttal a tetején és frissen belefacsart citrommal.
No comments:
Post a Comment