hozzávalók
- 450ml kókusztej (konzerv kapható)
- 3-4 szál ázsiai citromfü
- 1 nagy csokor friss zöldhagyma
- 1 póréhagyma
- 1 fej salotta hagyma
- 1 kis fej lilahagyma
- 50 dkg csirkemell
- 1 bögre jázmin rízs
- curry
- 1 friss zöld chilie
- 2 friss piros chilie
- 10-15 frisskorianderlevél
- só
- rózsabors
- olaj
egy nagy lábosban felhevítek két-három evökanál olajat, megpirítom benne a kockára vágott húst, majd a felkarikázott ázsiai citromfüvet, zöldés póréhagymát, és az egészen apró kockákra vágott salotta és lialhagymát. amikor a hagyma már üveges, és a csirke is kezd egy kis színt kapni, hozzádom a rízsr, hagyom kicsit megpirulni - amíg a szemek egészen fehérek lesznek. alapos átforgatás utánmegszórom alaposan curryvel, egy olló segítségével belevagdosom a chilie paprikákat, alaposan összekeverem, majd hozzáadom a kókusztejet és sózom, borsozom, valamint beleszórom az egészen apróra vágott koriander leveleket. lassú tüzön addíg fözöm, amíg a rízs meg nem puhul.
No comments:
Post a Comment