régi adósság a főve rész a sülve főve I. postból. szóval akkor jöjjön a minestróne.
amit azért tudni lehet erről a levesről, ami nekem abszolút kedvencem. olasz paraszt étel, amibe néhol rizst, néhol ravilolit, néhol meg semi nem főznek. magában is kiadós, nem kell bele tészta, szerintem, a sok bab miatt, simán megállja a helyét főételként is.
hozzávalók
amit azért tudni lehet erről a levesről, ami nekem abszolút kedvencem. olasz paraszt étel, amibe néhol rizst, néhol ravilolit, néhol meg semi nem főznek. magában is kiadós, nem kell bele tészta, szerintem, a sok bab miatt, simán megállja a helyét főételként is.
hozzávalók
- 4-5 szem érett paradicsom
- 1/2 bögre fejtett bab
- 3 nagy sárgarépa
- 1/4 fej kelkáposzta
- 1 kis zellergumó
- 1 kisebb fehérrépa
- 1 bögre zöldborsó
- 1 kis cukini
- 1 nagy salotta hagyma
- 20 dkg ceruzabab
- olivaolaj
- só
- bors
- lestyán
- zsálya
- bazsalikom
- kakkufű
- oregánó
- fokhagyma
- 1 liter víz
a zöldségeket (mindet, kivéve a fejtett babot) apró kockákra vágom. nagyobb fazékban két evőkanál olivaolajat felhevítek, megfuttatom rajta a hagymát, és a fűszereket, majd rádobom a zöldségeket, és kicsit megpirítom, ezután sózom, és felöntöm a vízzel. lassú tüzön cc 1,5 órán át lefedve főzőm. friss kenyérrel a tetjén reszelt parmezánnal tálalom.
No comments:
Post a Comment