Sunday, June 15, 2008

sülve főve II.

régi adósság a főve rész a sülve főve I. postból. szóval akkor jöjjön a minestróne.
amit azért tudni lehet erről a levesről, ami nekem abszolút kedvencem. olasz paraszt étel, amibe néhol rizst, néhol ravilolit, néhol meg semi nem főznek. magában is kiadós, nem kell bele tészta, szerintem, a sok bab miatt, simán megállja a helyét főételként is.

hozzávalók
  • 4-5 szem érett paradicsom
  • 1/2 bögre fejtett bab
  • 3 nagy sárgarépa
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • 1 kis zellergumó
  • 1 kisebb fehérrépa
  • 1 bögre zöldborsó
  • 1 kis cukini
  • 1 nagy salotta hagyma
  • 20 dkg ceruzabab
  • olivaolaj
  • bors
  • lestyán
  • zsálya
  • bazsalikom
  • kakkufű
  • oregánó
  • fokhagyma
  • 1 liter víz
a zöldségeket (mindet, kivéve a fejtett babot) apró kockákra vágom. nagyobb fazékban két evőkanál olivaolajat felhevítek, megfuttatom rajta a hagymát, és a fűszereket, majd rádobom a zöldségeket, és kicsit megpirítom, ezután sózom, és felöntöm a vízzel. lassú tüzön cc 1,5 órán át lefedve főzőm. friss kenyérrel a tetjén reszelt parmezánnal tálalom.

No comments: