
a tészta receptje ahányházannyiszokás dolog, szóval ez itt az én verzióm:
hozzávalók
- 2 egész tojás
- 30 dkg liszt
- 0,5 dl víz
- só
- bors
a lisztet átszitálom, majd beleadom az összes hozzávalót, és szép, fényes, kemény tésztát gyúrok belőle. felhasználás előtt fél-egy órát pihentetem a hűtőben, majd hat darabba szedem, kukacformára gyúrogatom őket, és kinyújtom a géppel. ha olyanom van, simán csak a széles metéltvágóval összevágom a lapokat, ha meg olyanom van, nem vágok semmit. lisztes deszkára teszem, a feléig megkenem tojással, kis kupacokat halmozok rá, pl. friss kecskesajtból, olyan 2 centi távolságra egymástól, és fél centire a tészta szélétől. majd ráhajtom a másik felet és a kupacok között óvatosan lenyomogatom. derelyevágóval kockákra vágom és forró vízben 3 perc alatt megfőzöm. ezt ha akarom, már raviolinak is hívhatom.
2 comments:
Próbáld ki úgy egyszer - ha van kedved -, hogy ahány tojást használsz, annyiszor tíz deka lisztet veszel hozzá, és semmi vizet. Ha lehet fokozni az élményt, hát az még nagyobb királyság...
Szia, végre ràdtalàltam. >Szoval a tésztahéppel kapcsolatban szretnék érdeklôdni. Hogy mennyibe kerül, milyen néven fut és esetleg, hogy a Hunyadin mégis merre keressem. Köszönöm!
Post a Comment